Na het Zwem-ABC kan je de zwemvaardigheid en zwemveiligheid verder vergroten met de Zwemvaardigheidsdiploma’s 1, 2 en 3.                                                                                      

Naast de zwemvaardigheidsdiploma’s kan er ook nog gekozen worden uit of voor de volgende keuze pakketten.

Deze pakketten bestaan uit.

  • Snorkelen 1, 2 en 3: voor wie geïnteresseerd is in de wereld onder water. Je leert de basistechnieken van het snorkelen, hoe je iets opduikt bijvoorbeeld en wat je moet doen als er water in de snorkel komt. 
  • Survival 1, 2 en 3: Wat moet je doen als je onverwacht met je gewone kleren in het water terecht komt? Dat leer je bij het onderdeel survival. Je leert hoe je jezelf uit het water kunt redden in moeilijke situaties. Maar bijvoorbeeld ook hoe je een vriendje of vriendinnetje veilig uit het water krijgt.
  • Wereldzwemslagen 1, 2 en 3: kinderen leren huidige en historische zwemslagen die over de hele wereld worden en werden gezwommen bijv. Japanse crawl, Spaanseslag en de zeemansslag.
  • Waterpolo 1, 2 en 3: Gooien en vangen met een bal is in het water veel moeilijker dan op het droge. Bij het onderdeel waterpolo leer je dit goed beheersen. Je leert trucjes met de bal, zoals met één of twee handen vangen en gooien, zwemmen met de bal en de bal op verschillende manieren uit het water pakken.
© SV NOAV Zwemmen. All Rights Reserved. 2013-2020