Instructeurs / -trices
De zwemlessen worden gegeven door "eigen" zweminstructeurs / -trices die hiervoor erkende opleidingen hebben genoten via de K.N.Z.B. en / of N.K.S. In 1966 werd gestart met leszwemen waarvoor enkele zweminstructeurs/trices moesten worden ingehuurd, maar al in 1972 waren wij zover dat we enkele van onze eigen N.O.A.V.-leden naar de cursus zwemonderwijzer K.N.Z.B. konden laten gaan. In november konden wij met onze "eigen gediplomeerde leden" les gaan geven, vandaar de term "eigen instructeurs/trices".
In de loop der jaren hebben heel wat N.O.A.V.-leden de beroepsopleiding zwemonderwijzer K.N.Z.B. met goed gevolg afgesloten. Bovendien is er nog een groot aantal leden geslaagd voor zwemleider A en/of B, een erkende opleiding om zwemles te mogen geven en examens af te nemen. "Eigen N.O.A.V.-leden" als instructeurs zijn de best gemotiveerde instructeurs. Ze doen het voor de club en omdat ze het leuk vinden om kinderen en volwassenen te leren zwemmen.

Instructiebad
Tijdens het lesgeven in het instructiebad zijn er geen ouders aanwezig zodat het kind de volle aandacht heeft voor de lesgever. Uit ervaring weten we dat als er ouders aanwezig zijn in het bad de aandacht van het kind niet optimaal is. Ongemerkt gaat de aandacht dan toch uit naar de vader en/of moeder en niet naar de lesgever. Bovendien is het ook voor de lesgever niet prettig als ouders aanwijzingen geven onder de les en dat gebeurd (ongewild) toch.

Alleen bij de allereerste les mogen de ouders in het instructiebad natuurlijk de hele les volgen. Tijdens de kijkdag (iedere 1e zaterdag van de maand) kunnen ouders vanaf de tribune de les volgen.

Als er problemen zijn met uw kind of gewoon vragen dan zal er zeker contact met u opgenomen worden. Zijn er van Uw kant vragen, stuur een email naar sv.noav.zwemmen@gmail om contact op te nemen. Doe dit niet tijdens de les!

Hygiëne
Zorg ervoor dat het zwembad schoon blijft. Daarom mogen er nooit schoenen (die buiten gebruikt zijn) gedragen worden in de gangen. Zo is het risico om infecties op te lopen het kleinst. Gebruik toiletten en douches zoals het hoort en geef u kind daarvoor ook de nodige instructie.

Strikt verboden bij N.O.A.V.
Snoepen en roken in de kleedruimtes is niet toegestaan. EN NOOIT KAUWGOM, kauwgom zet zich vast, wordt hard en is bijna niet weg te krijgen. Help ons om de zaak schoon te houden.

Chloorbrilletjes zijn in principe niet toegestaan in de les. Zeker niet als ze een hulpmiddel zijn.

Heeft u vragen over de vorderingen van uw kind? Stel deze dan in het zwembad! Voor het ondiepe bad vraag naar Debby, voor het diepe bad is dat Silvia. Of "Stuur e-mail algemeen" met de naam en de tijd dat uw kind les heeft en wordt er contact met u opgenomen.