Het duikteam van onze vereniging is al meer dan 40 jaar actief en ontstaan toen een aantal leden van de zwemvereniging hun snorkeltechniek wilden verbeteren. De groep snorkelaars groeide sterk en door de toenemende interesse veranderde het snorkelteam meer en meer in een duikteam.

Aangespoord door ROV duikinstructeur Erich Kentrup hebben John Laugs, John Rutten en Jos Moors vervolgens gedurende vele jaren de trainingen en opleidingen binnen NOAV verzorgd.

Het plotseling overlijden van John Laugs in 2003 was een harde klap voor de vereniging maar een aantal 3-sters duikers nam gelukkig alle taken over waardoor de duikvereniging kon blijven functioneren.

De opleidingen, zwembadtrainingen en buitenduiken worden tegenwoordig verzorgd door een team van instructeurs, trainers en ervaren duikers.